Varna, aan de Zwarte Zee, Bulgarije

Zoek hier je vakantiehuis in Varna., ook vakantiehuizen en villa’s Varna met zwembad.
Ook leuk voor een actieve jongeren vakantie.

Varna Ontdek Varna. Deze duizendjarige (!) Bulgaarse stad ligt pal aan de Zwarte Zee en wij openbaren de vele geheimen van deze bijzondere vakantiebestemming graag aan jou. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan er rechtstreekse vluchten naar het vliegveld van Varna. Voor jong en oud is er in en rondom deze haven- en kustplaats meer dan voldoende te beleven! Natuurlijk ga je in de eerste plaats naar Varna vanwege de mooie stranden en het heuvelachtige landschap. Maar als je dit wilt combineren met een actieve vakantie, dan kom je haast ogen en oren tekort. Want de stad heeft vele bezienswaardigheden. We doen hieronder alvast een kleine opsomming en gaan later nog uitvoeriger in op enkele andere populaire bezienswaardigheden en dingen die je er kunt doen. Als je een vakantie Bulgarije wilt boeken, is Varna aan de Zwarte Zee, een goede keuze.

Bezienswaardigheden Varna

Als je gaat voor een culturele vakantie Bulgarije of een stedentrip, is Varna zeker interessant en aantrekkelijk om te bezoeken. Hier geven we je een indruk van de bezienswaardigheden in Varna.
Bekendste bezienswaardigheden van Varna – Bulgarije:

  • De Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods
  • De Sint Nikolakerk
  • Het Archeologisch Museum
  • Het Marinemuseum
  • Het pantheon

Meer informatie over Varna

Over de stad Varna, een cultuurstad. De stad Varna staat bekend als zowel educatief als cultureel centrum van Bulgarije. Het is de op twee na grootste stad van het land en het trekt jaarlijks vele toeristen aan uit zowel Bulgarije zelf als de landen eromheen. Varna kent in haar duizendjarige bestaan een bewogen geschiedenis. Dat komt vooral door haar geografische ligging. Varna is een smeltkroes van verschillende culturen, etniciteiten en religies. Ja, de stad ademt een rijke geschiedenis en daarom is het meer dan alleen een mooie strandbestemming!

Het centrum van Varna zelf, zeker de moeite waard om te bewonderen. Het centrum van de havenstad Varna kenmerkt zich vooral door haar internationale karakter, deels bepaald door de vele internationale studenten die hier komen studeren. Het is dan ook een hippe stad maar tegelijkertijd proef je hier nog echt de aloude maritieme sfeer van vroeger. Middenin de stad vind je het grote stadspark. Deze valt op door zijn verhoogde terras waarvandaan je een ultiem uitzicht hebt over de kust aan de Zwarte Zee! Dit park draagt de naam ‘Pimorski Park’ en het is een belangrijke ontmoetingsplek voor de lokale bewoners. Je kunt hier trouwens ook heerlijk wandelen of gewoon lekker ontspannen op een bankje

Varna, voor een strandvakantie aan De Zwarte Zee

Strandvakantie aan de Zwarte Zee

De stranden van Varna aan de Zwarte Zee lenen zich uitermate goed voor de perfecte strandvakantie. Ook ideaal voor een strandvakantie met hond. Als vakantieganger heb je de keuze uit meerdere stranden zoals Varna Beach, Goldstrand Central Beach en Saint Saint Constantine and Elena Beach. Dit laatstgenoemde strand bij Varna is overigens omgeven door meerdere hotels en erg toeristisch maar daarom niet minder mooi. Op de stadspromenade kan je wandelen met uitzicht over de zee en overdag kan je in een van de 2 strandtenten een lekker drankje halen. ’s Nachts worden deze tentjes gebruikt om te feesten. Het strand zelf is extreem lang. Ook al is het erg toeristisch, je ligt nooit dicht op elkaar. Het is mogelijk om je te beschermen tegen de zon door een parasol te huren. Ook is het mogelijk om jetski’s te huren voor een onvergetelijke watersportbeleving! Het is mogelijk om via deze site een vakantiehuis Varna met zwembad op minder dan 500 meter van het strand te huren.

Hierom een vakantie in Varna boeken

Leuke activiteiten Varna om te doen.

Zoek je nog een leuke activiteit om te doen in of nabij Varna? Schrijf je dan in voor bijvoorbeeld een Jeepsafari! Je crost in oude Russische jeeps door het landschap van Bulgarije. Onderweg wordt er door de Bulgaarse bestuurder en gids zo nu en dan gestopt om van het uitzicht te kunnen genieten en een hapje te eten. Naast tientallen andere attracties en activiteiten is ook het Dolfinarium de moeite waard. Zeker als je met kinderen op vakantie gaat naar Varna aan de Zwarte Zee. Vergeet ook niet om het National Maritime Museum te bekijken en het Varna Archaeological Museum.

Uitgaan aan de Zwarte Zee

Aan uitgaansgelegenheden aan de Zwarte Zee is er geen gebrek. Ook in Varna heb je veel keuze uit discotheken, bars, theaters en er is zelfs een casino genaamd Golden Sands waar je je uren kunt vermaken en een gokje kan wagen. Het uitgaansleven in deze havenstad kenmerkt zich vooral door zijn ongedwongen sfeer.

Winkelen in Varna

Varna is de op een na grootste plaats van Bulgarije. Je kunt hier dan ook prima shoppen! Alle winkelstraten zijn autovrij of autoluw en je vind hier naast vele hippe winkels ook leuke tentjes met allerlei souvenirs en streekproducten. De leuke winkels en prima sfeer maken Varna aantrekkelijk voor een ieder die meer wil dan een strandvakantie in Bulgarije. Een prima manier om goedkope souvenirs in Bulgarije te kopen.

Het klimaat aan de Zwarte Zee:

Milde winters &zachte zomers.