Vakantie Varna Bulgarije

Informatie voor wie een vakantie Bulgarije wil boeken in Varna.

Wie een vakantie Bulgarije wil boeken, heeft de keuzen uit verschillende gebieden. Jongeren hebben een duidelijke voorkeur voor een strandvakantie aan het Sunny Beach terwijl vakantiegangers die van cultuur en strand houden, veelal een hotel, vakantiehuis of appartement in Varna boeken. Varna is een havenstad en de derde stad van Bulgarije als je kijkt naar het aantal inwoners. Veel mensen die een vakantiehuis in Varna boeken, doen dat omdat Varna aan de Zwarte Zee ligt, mooie stranden heeft en tevens een schat aan cultuur en historie heeft. Varna heeft een rijk historisch verleden waarvan onder andere een grafveld een getuige is. De Romeinen hadden veel invloed in Varna evenals de Grieken en Russen. vanaf 1391 behoorde Varna tot het Ottomaanse Rijk maar in 1828 werd het Ottomaanse leger verslagen door de Russen en het huidige Varna is een toeristische plaats met honderden hotels, appartementen en vakantiehuizen. Er wonen ruim 335.00 inwoners in Varna.

Internationaal vliegveld in Varna.

Een van de redenen waarom Varna zoveel toeristen trekt uit het buitenland is dat het een internationaal vliegveld heeft. Ook vanuit Amsterdam en Brussel is er een goede verbinding naar Varna.

Vakantiehuis in Varna huren.

Als we het over Varna hebben, dan hebben we het meestal over de stad Varna. De gemeente Varna echter bestaat uit 5 dorpjes en de stad Varna. Bijna 96 % van de mensen woont in deze stad Varna. Als je een vakantiehuis in Varna wilt huren, kom je dus bijna altijd in de stad Varna aan de Zwarte Zee terecht. De meeste mensen boeken een hotel in Varna maar als je vakantie Bulgarije wat langer duurt is een vakantiehuis Bulgarije met zwembad natuurlijk ideaal. Via deze site kan je eenvoudige huisjes in Varna huren naar het is ook mogelijk een luxere villa met privé zwembad en sauna in Varna te huren, ook direct aan de Zwarte Zee.