Temperatuur in Bulgarije, ideaal vakantie klimaat.

Waarom het klimaat in Bulgarije ideaal is voor een vakantie.

Een van de redenen waarom Bulgarije steeds populairder wordt als vakantieland is het heerlijke klimaat. Waarbij moet worden opgemaakt dat het verschil in klimaat in Bulgarije in het noorden en zuiden groot is. Zo heeft Noord Bulgarije een landklimaat en kan het er koud zijn terwijl het zuiden een mediteraans klimaat heeft met hoge temperaturen. In het Oosten van Bulgarije is het klimaat ideaal voor een passieve of actieve vakantie daar het klimaat daar wordt beïnvloed door de Zwarte Zee die voor een heerlijke afkoeling kan zorgen.

Temperaturen aan de Bulgaarse Riviera kunnen in de zomer oplopen tot rond of over de 30 graden maar ook hier zorgt de zee voor de nodige afkoeling.

Hete zomers en strenge winters in Bulgarije.

Bulgarije staat bekend om de strenge winters en zomers met hoge temperaturen. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Een van de voordelen van de strenge winters en de aanwezigheid van bergen tot 3.000 meter is dat er in Bulgarije aan wintersport gedaan kan worden. De laatste jaren is er door de Bulgaarse overheid en het bedrijfsleven veel geïnvesteerd in nieuwe pistes en het verbeteren van de kwaliteit van de bestaande skipistes. Met name in Bansko en Borovets vind je prachtige pistes. De skigebieden in het Rilagegebergtwe zijn in de winter behoorlijk sneeuwzeker. Je kunt via deze site ook een appartement of vakantiehuis Bulgarije in een skigebied huren.

Heerlijke temperatuur aan de Zwarte Zee, Bulgarije.

Met een gemiddelde temperatuur overdag van 27 tot 30 graden in de maanden juli en augustus is de Zwarte Zee in Bulgarije een geliefde bestemming voor een strandvakantie. Omdat de temperatuur aan de kust van de Zwarte Zee in deze zomermaanden iets wordt getemperd door de wind en het zeewater dan boven de 20 graden is, kan je er ook heerlijk zwemmen, duiken of snorkelen. Dat maakt een vakantie aan de Zwarte Zee nog aantrekkelijker. Niet voor niets wordt De Bulgaarse Riviera geroemd, dat is om de vele hotels, appartementen en vakantiehuisjes maar ook om de fijne temperatuur aan de kust in het voorjaar, de zomer en najaar.