Paardrijvakantie in Bulgarije

Bulgarije is een echt vakantieland voor paardenliefhebbers.

Wie aan een vakantie Bulgarije denkt, denk vooral aan de jongeren vakanties in Sunny Beach, de strandvakanties aan de Zwarte Zee en de luxe villa’s met privé zwembaden aan de Bulgaarse Kust.

Maar Bulgarije is ook een paarden vakantieland. Met zijn uitgestrekte vlaktes, de vele weides en de vele natuurgebieden is Bulgarije een ideaal paarden vakantieland. Voor een vakantie met eigen paard of huurpaard. Op veel plaatsen kan je paardrijden en een goed rijpaard huren. Soms is het ook mogelijk een vakantiehuis of boerderij in Bulgarije met paardenstal te huren zodat je paard kunt rijden op je eigen paard. Kortom, een paarden vakantie in Bulgarije is zeker mogelijk. En met een uitgebreide natuur en prachtige flora en fauna is een paardijvakantie in dit unieke land ook een natuurvakantie.

Beste periode paardrijvakantie Bulgarije.

Vanwege het landklimaat met droge en warme zomers en koude winters, is de beste periode voor een vakantie met paard in Bulgarije april tot oktober. Dan is de temperatuur optimaal om een excursie per paard te maken en Bulgarije en haar bevolking en vele natuurgebieden beter te leren kennen. Dit is ook de beste periode om een vakantiehuis Bulgarije te huren

Bulgaarse bergketen Stara Planina.

Een van de mooiste plekken voor een paardrijvakantie is de bergketen Stara Planina. Hier vind je vele ruiterpaden. Omdat de Stara Planina op een hoogte ligt van tusssen de 400 en 1050 meter, heb je regelmatig unieke vergezichten. Paardrijden op deze bergketen vraagt wel enige rijervaring. Hier vind je meer informatie over paardrijvakanties in Bulgarije.